Houtvergassers

Een houtvergasser is een duurzame en CO2 neutrale oplossing

Een houtvergasser is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel. De houtvergasser is namelijk CO2 neutraal en verbruikt hout om het huis te verwarmen. Het verschil met een pelletketel is dat een houtvergasser stuks hout verbruikt. De keuze voor een houtvergasser is het meest toepasselijk als u zelf toegang tot hout heeft, of er makkelijk aan kunt komen. Dat geldt dus over het algemeen voor mensen die buiten de stad wonen en het ook nog leuk vinden om zelf het bos in te trekken en hout te verzagen en te kloven. Bij een houtvergasser wordt een buffervat gebruikt om de energie tijdelijk op te slaan. Wij werken alleen met hoogwaardige Europese producenten van houtvergassers.

Warmtepomp

Net als bij een pelletketel kan een lucht-water warmtepomp met de restwarmte van de vergasser extra rendement geven. Warm tapwater kan alvast worden voorverwarmd, zodat er minder energie nodig is om het water heet te maken.

Gemak

Ook een houtvergasser is vanuit de luie stoel te bedienen. De houtvergasser is uitgerust met een vraaggestuurd buffervat, thermostaat en afstandsbediening om de temperatuur binnen constant en comfortabel te houden.

Veiligheid

Een houtvergasser is net zo veilig als een cv-ketel. Het is natuurlijk wel belangrijk om periodiek onderhoud te laten plegen. Ook voor onderhoud aan houtvergassers kunt u bij ons terecht.

Uitstoot

De verbranding van onze houtvergassers is vele malen effectiever dan die van een openhaard. Om die reden is de uitstoot van een houtvergasser minimaal en geeft deze geen overlast in de buurt, in tegenstelling tot een openhaard. Met de houtvergassers van Europese bodem blijven wij ver onder de norm van uitstoot die in Nederland geldt.


Wilt u meer weten over houtvergassers of advies over duurzame warmte ontvangen, neem dan contact met ons op, of bel: 0172 - 571373.