Haarden

Haarden kunnen het hele huis verwarmen

Haarden die in de woonkamer staan zijn niet alleen aangenaam omdat ze sfeervol zijn en prettige warmte afgeven. Ze kunnen ook het hele huis verwarmen. Er zijn grofweg 2 soorten haarden te krijgen. Een haard waar stuks hout in passen, zoals gekloofd hout, en pelletkachels. In pelletkachels passen pellets, die bestaan uit geperst zaagsel en ander biomateriaal. Beide zijn een duurzame oplossing om het huis te verwarmen. Wij werken hoofdzakelijk met Wodtke kachels. Deze kachels van Duitse makelij zijn van hoge kwaliteit, geven een hoog rendement en gaan lang mee.

Andere ruimtes verwarmen met een haard

Het nadeel van een normale haard in een ruimte is dat alleen die ruimte wordt verwarmd. Als het buiten koud is, dan slaat de thermostaat niet aan, omdat die ruimte op temperatuur is. Het gevolg is dat alle andere ruimtes koud blijven. Met de haarden die wij leveren kunt u ook andere vertrekken verwarmen en dient de haard als ketel om het hele huis te verwarmen. Een andere mogelijkheid is om de haard op de cv-installatie aan te sluiten, zodat de cv-ketel minder hard hoeft te werken om het huis op temperatuur te krijgen. Het gevolg is een lagere energierekening.


Wilt u meer weten over haarden en hoe deze de verwarming van het huis kunnen overnemen, neem dan contact met ons op, of bel: 0172 - 571373.