Duurzaamheid

Duurzame oplossingen voor het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand

Het duurzaam maken van een woning en bedrijfspand is een echte trend. Ten eerste levert men hiermee een bijdrage aan het milieu en ten tweede wordt de energierekening een stuk lager. Daarnaast wordt een huishouden met het opwekken van duurzame energie onafhankelijker van externe energiebronnen zoals olie- en gasprijzen.

Pelletketels en houtvergassers

Met pelletketels en houtvergassers heeft u een CO2 neutrale brandstof om uw huis te verwarmen. De pellets en het hout hebben immers de CO2 opgenomen tijdens hun groei tot volwaardige boom. Dit is anders dan bij olie en gas. Olie en gas zitten opgeslagen in de bodem en alleen omdat wij het er uit halen komt de CO2 vrij in de atmosfeer. Daarnaast zijn pellets en hout goedkopere brandstoffen dan gas en olie. Hiermee bespaart u dus uiteindelijk op uw energierekening. Bij pelletketels en houtvergassers passen uitstekend andere duurzame toepassingen zoals warmtepompen. Met de restwarmte die deze installaties afgeven kunt u het tapwater verwarmen of andere ruimtes verwarmen.

Zonnepanelen (pv-cellen)

Met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen stroom op en maakt u de energierekening klein. Daarnaast wordt de investering van zonnepanelen met ongeveer 8 jaar terugverdiend. Dit hangt natuurlijk af van de hoogte van de olieprijs.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een paneel die op het dak ligt, net als een zonnepaneel. Door een zonneboiler stroomt water dat wordt opgewarmd door de zon. Ook als de zon niet schijnt is er rendement van een zonneboiler. Een zonneboiler geeft het beste rendement als het wordt gebruikt om warm tapwater te genereren. Daarnaast kan het worden gebruikt om het water in de cv-ketel te voorverwarmen.

De persoonlijke combinatie

Elke situatie in huis of bedrijfspand is anders. Daarnaast zijn de wensen voor elk huishouden anders. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om één systeem voor elk huis of bedrijfspand in Nederland te adviseren. Met onze kennis op het gebied van installaties, kunnen wij u goed adviseren welk systeem en combinatie het beste bij u past. Neem contact met ons op om de situatie in uw huis en uw wensen mee te nemen in een offerte met daarbij horende terugverdientijden.


Wilt u meer weten over duurzame oplossingen op het gebied van warmte en uw huis, maak dan een afspraak en neem contact met ons op, of bel: 0172 - 571373.